Ten problém má každý druhý. Chce krásnou
vyrýsovanou postavu, ale přitom mu jdou paradoxně nahoru tuky.
Máme
ve Fit Factory Třinec váhu Tanitu, která pracuje na principu
Bioelektrické impedanční analýzy. Bezpečné, nízkoúrovňové
elektrické signály projdou tělem přes chodidlové senzory. Signál
prochází snadněji tekutinou ve svalech a dalších tkáních, ale
naráží na odpor, když projde tělesným tukem, který obsahuje
málo tekutin.
Naši
klienti už jsou vyškolení. Není pro ně už nejdůležitější,
kolik váží, protože svaly jsou těžší než tuky. Například,
srovnejte si 2 stejně vysoké holky. 65-kilová vysportovaná vypadá
lépe než 58- kilová, která se sportu doposud úspěšně
vyhýbala.
Ovšem
co poradit, když ty tuky ne a ne dolů, když místo vyrýsované
postavy jste stále mohutnější a chybí vám patřičné tvary?
JEZTE
TUKY
Důvod,
proč špatně spalujeme tuky, je právě nedostatek zdravých tuků
ve stravě.
Jíme
light potraviny a myslíme si, jací jsme výživoví borci. A
přitom do sebe ládujeme umělá sladidla, glukózo-fruktózový
sirup, modifikované škroby, chemické zvýrazňovače chuti,
barviva a jiné mňamky. Ve výsledku kalorie ušetřené v light
potravině na tuku stejně dožene přidaný cukr. Jestli je mňamka
slazená umělým sladidlem, tak se kaloriím sice vyhneme, ale máme
zaděláno na poruchy gastro traktu, cukrovku, srdeční choroby nebo
deprese.
Vzpomínáte?
Nejezte víc jak 3 vejce za týden. Jestli toto uslyším,
okamžitě dostávám neodolatelnou chuť na všechna vejce
v lednici. A dostanu infarkt zrovna z toho, že je v ten
moment nemám na pánvičce. Mám štěstí. Američtí vědci
zjistili, že není pravda, co jiní američtí vědci o těch
vejcích a infarktu řekli. Mimochodem, víte o tom, že 99% lidí
věří tomu, co tvrdí američtí vědci?
Pozor
na margaríny. Margarín vznikl jako náhražka másla za dob
Napoleona. V době války a nedostatku potravin byl užitečný.
Vyráběl se z hovězího loje. Za druhé světové války se
rozšířil i mezi ostatní lid jako směs rostlinných a živočišných
tuků. Proč? Byl levný a měl delší trvanlivost než máslo.
Výborný nápad chemického a potravinářského průmyslu. Ovšem
pro dobu vojenského obležení. Pro dobu hladu. Ale máme snad dnes
u nás hladomor? Nebo nějakou velkou nouzi? Pročpak vůbec platíme
za tento úžasný experiment a dobrý marketingový tah? Chybí nám
snad selský rozum?
Věřím,
že ne. A proto nezdravé light potraviny a nezdravé margaríny
nahraďme zdravými tuky, takovými, které pocítily co nejmenší
zásah potravinářského průmyslu: máslo, sádlo, olivy, kokos,
oleje za studena lisované, kdo má rád, tak avokádo.
Nejlepší
způsob, jak si udržet zdraví je totiž jíst základní potraviny
a vyhýbat se těm průmyslově zpracovaným.
Palce
Vám drží Vaše BoMaWay
Žádné komentáře:
Okomentovat