středa 17. srpna 2016

Vzkaz našim parťákům – část 1


Nejste v tom sami.
Ten problém má každý druhý. Chce krásnou vyrýsovanou postavu, ale přitom mu jdou paradoxně nahoru tuky. 
 
Máme ve Fit Factory Třinec váhu Tanitu, která pracuje na principu Bioelektrické impedanční analýzy. Bezpečné, nízkoúrovňové elektrické signály projdou tělem přes chodidlové senzory. Signál prochází snadněji tekutinou ve svalech a dalších tkáních, ale naráží na odpor, když projde tělesným tukem, který obsahuje málo tekutin. 
 
Naši klienti už jsou vyškolení. Není pro ně už nejdůležitější, kolik váží, protože svaly jsou těžší než tuky. Například, srovnejte si 2 stejně vysoké holky. 65-kilová vysportovaná vypadá lépe než 58- kilová, která se sportu doposud úspěšně vyhýbala.
Ovšem co poradit, když ty tuky ne a ne dolů, když místo vyrýsované postavy jste stále mohutnější a chybí vám patřičné tvary? 
 
JEZTE TUKY

Důvod, proč špatně spalujeme tuky, je právě nedostatek zdravých tuků ve stravě.
Jíme light potraviny a myslíme si, jací jsme výživoví borci. A přitom do sebe ládujeme umělá sladidla, glukózo-fruktózový sirup, modifikované škroby, chemické zvýrazňovače chuti, barviva a jiné mňamky. Ve výsledku kalorie ušetřené v light potravině na tuku stejně dožene přidaný cukr. Jestli je mňamka slazená umělým sladidlem, tak se kaloriím sice vyhneme, ale máme zaděláno na poruchy gastro traktu, cukrovku, srdeční choroby nebo deprese.
Vzpomínáte? Nejezte víc jak 3 vejce za týden. Jestli toto uslyším, okamžitě dostávám neodolatelnou chuť na všechna vejce v lednici. A dostanu infarkt zrovna z toho, že je v ten moment nemám na pánvičce. Mám štěstí. Američtí vědci zjistili, že není pravda, co jiní američtí vědci o těch vejcích a infarktu řekli. Mimochodem, víte o tom, že 99% lidí věří tomu, co tvrdí američtí vědci? 
 
Pozor na margaríny. Margarín vznikl jako náhražka másla za dob Napoleona. V době války a nedostatku potravin byl užitečný. Vyráběl se z hovězího loje. Za druhé světové války se rozšířil i mezi ostatní lid jako směs rostlinných a živočišných tuků. Proč? Byl levný a měl delší trvanlivost než máslo. Výborný nápad chemického a potravinářského průmyslu. Ovšem pro dobu vojenského obležení. Pro dobu hladu. Ale máme snad dnes u nás hladomor? Nebo nějakou velkou nouzi? Pročpak vůbec platíme za tento úžasný experiment a dobrý marketingový tah? Chybí nám snad selský rozum? 
 
Věřím, že ne. A proto nezdravé light potraviny a nezdravé margaríny nahraďme zdravými tuky, takovými, které pocítily co nejmenší zásah potravinářského průmyslu: máslo, sádlo, olivy, kokos, oleje za studena lisované, kdo má rád, tak avokádo.

Nejlepší způsob, jak si udržet zdraví je totiž jíst základní potraviny a vyhýbat se těm průmyslově zpracovaným.

Palce Vám drží Vaše BoMaWay

Žádné komentáře:

Okomentovat